14. Rekreativt vand og hav

17_KOBENHAVNERMAAL14.jpg

Vand er en af hovedforudsætninger for liv og udgør en fundamental kilde til livskvalitet i byer. Desværre er vand ofte en af de første ressourcer, der lider under urbanisering. København skal prioritere vand og de blå oaser som fx havnebadene udgør i dag.

Forslag som Alternativet København vil arbejde for:

→ Nye udendørs københavnerbade

Havnebadene giver københavnere og turister mulighed for at byen på en ny og sund måde. Dem skal vi have flere af – gerne til alle til forskellige brugere og borgere.

→ Flere strandområder og søer

Strande og søer giver københavnere og turister mulighed for at nyde byen rekreativt, og især om sommeren har københavnerne brug for luft og rent badevand let tilgængeligt. Alternativet vil investere i oprensning af københavnske søer ligesom vi vil arbejde for at åbne Københavns åer op.

→ Opstilling af flere offentlige drikkehaner overalt i byen

København halter efter andre europæiske storbyer, når det kommer til at tilbyde borgere og turister alternativer til flaskevand. En enkel løsning er flere gratis offentligt tilgængelige drikkehaner med gratis vand.

→ Street fishing – tag byens vande tilbage

Under overfladen – men helt tæt på asfalt og bilos – venter gratis naturoplevelser til byboere med trang til både action og fordybelse efter fyraften. Det er forbudt at fiske i Fælledparken, Søerne, H.C. Ørstedsparken, Østre Anlæg og kanalerne ved Christianshavn og Christiansborg. Men der findes fine fisk alle stederne. Muligheden for at foretage street fishing i byen, vil vi give tilbage til københavnerne.

→ Havnerundfart for og af børn

Skoler i København udstyres med et kanal-klippekort, så alle skoleklasser kan få en havnerundfart hvert år. De skal selv udvikle og undervise (være turledere) i de respektive områder af havnen, herunder biologiske miljøer undeer overfladen, arkitektur, handelshavnen, gammel industri, lystsejlerlivet etc. Dette vil uddanne og skole de unge i livet omkring havnen og koblingen mellem natur og by, hvor vigtigt det er at der er et samspil.